Historien bakom Faluns äldsta mäklarfirma

1949 startade Svelanders Fastighetsförmedling utav faluentreprenören Bengt Svelander. Verksamheten har sedan dess bestått som ett genuint familjeföretag, och är idag Faluns och en av länets äldsta mäklare.

1951 i den dåvarande tobaksbutiken på Kristinegatan i Falun, började Bengt sälja fastigheter. Med den unika kombinationen av tobaksbutik och fastighetsförmedling, lade han grunden till över 60 år av framgång. Kärleken till det gamla familjeföretaget och harmonin i det faluröda huset på Kristinegatan lever kvar. Här bedrivs verksamheten fortfarande och kämparglöden från 40-talet lever kvar.

1967 var det dags för den då unge Sven-Åke Svelander att ta del av verksamheten, han lät snabbt etablera ett brett kontaktnät på orten och tog så småningom över verksamheten.

Idag drivs Svelanders Fastighetsförmedling fortfarande av Sven-Åke Svelander och kvarstår som ett gediget familjeföretag med mycket goda relationer runt om i hela Sverige.Om oss

Ända sedan starten 1949 har vi på Svelanders Fastighetsförmedling tänkt annorlunda. Vi strävar efter att hitta det unika i varje objekt. För det finns där, det gäller bara att ha erfarenheten som krävs för att berätta det för marknaden. I över 60 år har vi byggt upp vårt kontaktnät som idag är unikt. Det är både djupt och brett, vilket utgör en grundläggande förutsättning för konsten att matcha säljare och köpare.

Vi tror att det ger våra kunder förmånen till en unik känsla av trygghet, och leder till vi fortfarande bedriver en framgångsrik fastighetsförmedling ifrån de ursprungliga lokalerna på Kristinegatan i Falun.

Välkommen till Svelanders!Partners

Svelanders Fastighetsförmedling  •  Kristinegatan 27  791 60 Falun  •  Växel 023-255 00  •  info@svelanders.se

© Copyright Svelanders Fastighetsförmedling 2010        Created by